Termék szűrők

Lista sorrend

Ár szerint

Gyártók szerint

Akciós (0)

Készlet szerint

Vegyestüzelésű kazánok

lap: 1 | 2 - találat: 21
látható:
Fűtés vegyestüzelésű kazánnal, olcsóbban.

Vegyestüzelésű kazán használatával kevés pénzből megoldható a fűtés. A vegyestüzelésű kazán mindenkinek ajánlott, aki nyitott a megújuló energiaforrások használatára és valamint alternatívát keres a gázfűtéssel szemben vagy mellette.
A vegyestüzelésű kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtőanyagok könnyedén és olcsón hozzáférhetők, a konyhai vagy mezőgazdasági hulladék elégetésére is alkalmas, üzemeltetése olcsóbb a gázfűtésnél.
A vegyestüzelésű kazánok legfontosabb részei a kazántest, a burkolat, a tüzelőajtó, a hamutér, a rostély és különböző tartozékok, biztonsági berendezések.
A vegyestüzelésű kazán tüzelőanyaga lehet a tűzifa, a fabrikett, a pellet, a szalmabrikett, a szalmabála, a barnaszén és a feketeszén, de akár növényi hulladék is, amelyet a vegyestüzelésű kazán típusától és a tüzelőanyag tárolására rendelkezésre álló helytől függően célszerű megválasztani.
Különböző tűztér méretű vegyestüzelésű kazánok közül választhat, akik korszerű fűtésrendszert szeretne: egyes kazánokba akár méteres darabokban is be lehet tölteni a tüzelőanyagot. Ezt a kazán használójának kell megtenni, és rendszeresen után is kell tölteni. A tűztér nagyságától függően a tüzelő 2-6 óra alatt ég el.
A vegyestüzelésű kazános fűtési rendszer kiépítéséhez megfelelő kémény szükséges.
Termosztatikus keverőszelep segítségével tartható fönn az állandó magas hőmérsékletet a berendezés belsejében; huzatszabályzó szabályozza a teljesítményt; visszahűtőszelep óvja a túlmelegedéstől a berendezést; a felmelegedett fűtővíz biztonságos tárolásához puffertartály és a túlnyomás elkerüléséhez pedig tágulási tartály és biztonsági szelep szükséges.
A vegyestüzelésű kazánt közvetlenül a központi fűtésrendszerhez kell csatlakoztatni. Használatával kedvező fenntartási feltételek mellett biztosíthatjuk az épületben lakók fűtési és melegvíz használati szükségleteit, egy puffertartály beiktatásával pedig tovább növelhetjük a fűtőeszköz hatásfokát. Erre akkor van szükség, ha a kazán több energiát termel óránként, mint amennyire a háztartásnak szüksége van. Ez gondoskodik a vegyestüzelésű kazán által termelt felesleges fűtési energia tárolásáról.
Amint a fentiekből is látszik, a vegyestüzelésű fűtési rendszer kialakítása szakértelmet kívánó feladat. Ehhez és a megfelelő vegyestüzelésű kazán megtalálásához kérje gázszerelő szakember segítségét.
A vegyestüzelésű kazán használható önmagában, de gázfűtéssel is kombinálható. Amennyiben a lakóegységben gázfűtés is kiépítésre került, akkor folyamatos fűtést biztosíthatunk akkor is, amikor nem tartózkodunk otthon. A vegyestüzelésű kazán ugyanis folyamatos tüzelőanyag adagolást igényel, míg a gázfűtéssel távollétünk alatt is gondoskodhatunk a „temperáló fűtésről”. A vegyestüzelésű kazán üzemeltetése egyszerű, különösebb szaktudást nem igényel. A vegyestüzelésű kazánok nagyon ritkán hibásodnak meg, kicsi a karbantartásigényük. Amire a vegyestüzelésű kazános rendszernél figyelni kell, az az égéstermék felhalmozódása, ezt ugyanis rendszeresen el kell távolítani a tűztérből.

Ha segítségre van szüksége kérjen visszahívást, vagy hívjon minket a +36 70 3333-519 számon.