Termék szűrők

Lista sorrend

Ár szerint

Gyártók szerint

Akciós (0)

Készlet szerint

Elektromos konvektorok

lap: 1 | 1 - találat: 10
látható:
Az Európai Unió az utóbbi években több rendelettel illetve szabályozással azon dolgozott, hogy a fűtőberendezések üzemeltetése környezetbarát módon, energiahatékonysági címkéje egységesen kerüljön kialakításra.
A 2018. január 1-jétől hatályos úgynevezett öko-tervezési iránymutatások alkalmazandók az összes elektromos helyiségfűtő termékre. Ezek az öko-tervezési iránymutatások kell legyenek az alapjai a termékek CE-jelölésének, ezért termékeken innentől fogva nem lesz megtalálható az energiahatékonysági címke.
A 2015/1188 EU rendeletben megfogalmazásra került az ún. "szezonális energiahatékonysági tényező" (Théta s) amelyet a különböző kategóriákba sorolt helyiségfűtő készülékeknek teljesíteni kell.
Ez az irányelv szigorú előírásokat tesz, minden készülék gyártó felé, aki 2018-tól elektromos helyiségfűtő készülékeket szeretne gyártani. Például egy falra szerelt villamos konvektor csak heti programozású hőmérséklet szabályozóval (+7%) és ablaknyitás-érzékelővel (+1%) tudja csak teljesíteni a kategóriára vonatkozó 38% hatékonysági értéket.