Mitől lesz "fejlett" egy keringető szivattyú?

keringető szivattyúPéldául attól, ha fejlesztik. Ha a jellemzőit, működését gyártója hozzáigazítja környezetünk, a működési feltételek és a felhasználók igényeihez.

Az energiatakarékosság környezetünk és pénztárcánk korlátozott tűrőképességéből adódóan is egyre fontosabb szempont az új termékek fejlesztésénél. A GRUNDFOS ALPHA2 L keringető szivattyú beépítése például – átlagos energiaárakat, és fűtési napokat figyelembe véve – mintegy 80% megtakarítást eredményez a hagyományos 3-fokozatú keringető szivattyúkhoz képest.

A beszerelő, üzembe helyező munkáját segíti, hogy a GRUNDFOS ALPHA2 L szivattyú egyszerűen beépíthető, gyorsan üzembe helyezhető, méretei megegyeznek a régi, hagyományos szivattyúk megszokott méreteivel. A gyári beállításoknak köszönhetően a szivattyú – a legtöbb esetben – külön beállítás nélkül indítható. Állandó vagy változó térfogatáramú rendszerekben a szivattyú optimális munkapontja beállítható, a szivattyú rendszerhez illesztése akár két gombnyomással elvégezhető.

A felhasználó komfortérzetének növelése mellett pénztárcáját is kímélik a szivattyú automatikus szabályozási funkciói. Állandómágneses motorja és nyomáskülönbség szabályozási funkciója folyamatosan a rendszer pillanatnyi igényeihez igazítja a szivattyú teljesítményét, így az energiapocsékolás elkerülhető.
Mindehhez képest már tényleg csak hab a tortán – bár nem elhanyagolható előny –, hogy a
GRUNDFOS ALPHA2 L szivattyú alkalmazása esetén a fűtési rendszerünkben a zajképződés minimumra csökken az automatikus szabályozásnak köszönhetően.

GRUNDFOS ALPHA2 LA” energiaosztályú szivattyúk megvásárolhatók a Megatherm Kft. nagykereskedéseiben és szerelvénycentrumaiban!