Jó hír az érdi csatornázóknak: megúszhatják a "bírságot"!

Amint arról az érdi csatornarákötésről szóló korábbi cikkünkben írtunk, komoly következménye van, ha valaki nem teljesíti a csatornarákötési kötelezettségét: a rákötésre rendelkezésre álló határidő leteltét követően egészen a csatornarákötés megvalósításáig meg kell fizetnie a talajterhelési díjat.

Sok érdi került lehetetlen helyzetbe, hiszen váratlan nehézségekkel szembesültek, amikor a csatornabekötést szerették volna elvégeztetni. Számos helyen a rákötéskor derült csak ki, hogy az utcai bekötőcsonkot mélyebbre kell helyezni ahhoz, hogy a házi csatornát be lehessen kötni az utcai csatornahálózatba. A nagyszámú eset miatt a köztéri csatornaépítők csak hosszabb idő alatt tudnak végezni a munkálatokkal, addig pedig az ingatlantulajdonosoknak várni kell. További nehézséget jelent a helyi vállalkozók, mérnökök, csatornaépítők túlterheltsége. Sok esetben a lakosok többszöri próbálkozásra sem tudtak olyan kivitelezőt találni, aki a korábban jogvesztő határidőként meghirdetett 2014. április 30-ig el tudta volna végezni a csatornarákötési munkát.

Mindannyian nagyon örülünk annak, hogy Érd megyei jogú város közgyűlése 2014. április 25-én úgy döntött, a 2014. június 30-ig tartó időszakra még mentesíti azokat a lakosokat a talajterhelési díj megfizetése alól, akik eddig az időpontig megvalósítják a csatornarákötést.

Természetesen arra buzdítjuk az érdieket, jöjjenek hozzánk, a Megatherm szerelvénycentrumaiba, ahol nemcsak a csatornázáshoz szükséges csöveket, szerelvényeket tudják beszerezni, de szakkereskedőink jó ötletekkel, tanácsokkal is ellátják a vásárlókat. Széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően mindenkinek tudunk akkreditált mérnököt és kivitelezőket ajánlani, akik mindent megtesznek, hogy ügyfelek a módosított határidőre, június 30-og megvalósítsák a csatornarákötést, és így mentesüljenek a büntető díjtételektől - a talajterhelési díj megfizetése alól.