Heizer az elektrokémiai korrózióról

ELEKTROKÉMIAI KORRÓZIÓ
Elektrokémiai korróziós jelenségek


Tanácsok tárolók beüzemeléséhez, az elektrokémiai korrózió elkerülésére
1. Beüzemelés előtt a hőcserélőket alaposan átmosni (üzemelő melegvíz tárolóban a használaton kívüli hőcserélőt propilén-glikollal feltölteni, mert a csőben létrejövő kondenzáció miatt gyorsan korrodálódik).
2. Készülék visszatérőire (ha 2 van, mindkettőre) mágneses iszapleválasztó egység (optimális a 12.000 Gauss vagy afeletti mágnessel rendelkező, poharas, szűrővel szerelt típus).
3. Tároló földelése (elektrokémiai korrózió miatt) valamely csonkon, EPH jegyzőkönyv, nem elég csak a fűtő-/ hűtőkészüléket földelni!
4. Műanyag közcsavar használata (elektrokémiai korrózió miatt), ha a fűtési rendszer a hőcserélőhöz réz vagy egyéb fém csővezetékkel kerül csatlakozásra, akkor dielektromos csatlakozóval le kell választani!
5. Inhibitor adalék használata: Egyik ok, hogy az alacsony hőfokú rendszerek indítás után lassabban adják le a légleválasztón a gázokat. A molibdén tartalmú anyagokat javasoljuk, melyeket nem kell olyan gyakran felülvizsgálni (250 mg/l régi radiátoros rendszer, 140 mg/l standard rendszerek acél elemekkel, 80 mg/l+biocid padlófűtés, ötrétegű, stb.), molibdén teszterrel ellenőrizzük! Polifoszfát is alkalmas lehet a puff erek kezdő vizes „passziválására”.
6. Ha lehetőség van, ne csapvízzel töltsük fel a rendszert, csak abban az esetben, ha a fűtő-/ hűtőkészülék gyártó előírásainak az megfelel. Lehetőleg használjunk részlegesen sótalanított vizet, ne használjuk az oszlopos vízlágyítókkal lágyított vizet, mert ez esetben még rosszabb a víz vezetőképessége (magas Na tartalom), mint a csapvíznek.
Rézcsővel csatlakoztatott melegvíztároló, hiányzik: tároló földelés és dielektromos közcsavar (plusz tágulási tartály).

Optimális vízparaméterek:
kémhatás pH: 7–9, vízkeménység 5–7 nk, vezetőképesség: 150–350 μS/cm2
(egyéb adatok: száraz anyag szuszpenzióban: <2 g/l, metrikus szemcsék: <0.4 mm, klorid: max. 50 mg/l, egyéb szennyeződés: szálak nincsenek)
Természetesen a gépészeti rendszerben található fűtő/hűtőkészülék gyártójának az előírásai az elsődlegesen betartandóak!

Fenti okok között kell keresni azt, hogy gyakran korrodálódnak a szénacél tárolók és annak hőcserélői (belső szénacél csőkígyója), melyek tönkreteszik az érzékeny kondenzációs kazán, hőszivattyú, folyadékhűtő hőcserélőjét, szivattyúját vagy egyszerűen kilyukadnak.
Minden eddig felülvizsgált hiba oka a korrózió, a fűtőberendezés meghibásodása nem a melegvíztároló hibájában keresendő, hanem a nem megfelelő kivitelezésben. A gyártónk által használt alapanyagra (hőcserélő, tartálytest) vonatkozó műbizonylata rendelkezésre áll.
Rézcsővel „kötött” acéltartály csatlakozóinak elektrokémiai korróziója 16 hónap üzemeltetés után, a csatlakozók hegesztési varratainál már első üzeméven belül szivárgást okozhat.
Beüzemelési útmutatónkban egyébiránt szerepel az alábbi tájékoztatás a jótállási feltételek között, de nyilván nem ez a lényeg, hanem, hogy biztosítsuk a problémamentes üzemeltetést és vevőink elégedettséget:
– Elektrokémiai korrózió miatt a tárolóhoz csatlakoztatott fém csőszakaszokat műanyag közcsavarral kell csatlakoztatni a tartálytesthez (álló tárolóknál csomagban mellékeljük).
– Tárolót EPH-jegyzőkönyvvel kell ellátni beüzemeléskor. A tárolót földelni kell, érintésvédelmi és főként a korrekt korrózióvédelem okán.
– Fűtési rendszerközeg kémhatása: a fűtővíz kémhatása semleges vagy enyhén lúgos lehet (max. 9 pH). Fűtési rendszerből származó korrózióra, korrózió által okozott kárért a gyártó felelősséget nem vállal, a fűtési rendszerközeg elsavasodása a hőcserélő belső felületéről nagyobb méretű acéldarabok leválását okozhatja, mely károsíthatja a fűtési rendszer elemeit.
– Tágulási tartály jótállás feltétele (tároló térfogatának min. 5%-a), mivel annak hiánya a biztonsági szelep folyamatos csepegését, annak szennyeződését, rend ellenes működését eredményezheti. Membrán előnyomását 3 havonta ellenőrizni.
Elektrokémiai korrózió egyik következménye a gyors anódfogyás, ezért indokolt az első anódcsere 12 hónapnál, így annak jelentős fogyása esetén még idejében feltárható a probléma a tároló test sérülése nélkül (azt követően 18 hónap).
Rozsdaiszap, ez a következménye az elektrokémiai és oxidatív korróziónak.


Letölthető változat: