Olyan sok féle lapradiátor van... Mi a különbség közöttük?

Az esetek túlnyomó részében nem túl sok, de azért lehetnek számottevő különbségek is, amelyek egy-egy esetben fontosak lehetnek. A legtöbb radiátor számos európai minősítő intézet tanúsítványával rendelkezik, amely garantálja a jó minőséget. Érdemes tehát figyelni a csomagoláson, prospektuson feltüntetett minősítések számát: akinek van ilyen, az el is "dicsekszik" vele, ahol ez nincs feltüntetve, az aggasztó lehet.

Gyermekintézményekben (iskola, óvoda), de kisgyermekes családoknál való felhasználás esetén talán a legfontosabb szempont, rendelkezik-e a radiátor a német BAGUV minősítéssel, ami bizonyos baleset-veszélyességi kockázatok kizárását garantálja. Ne lepődjünk meg, ha a legismertebb gyártmányok között találunk olyat, amely igen kevés nemzetközileg is számottevő minősítést nyert el, és természetesen a BAGUV követelményeknek sem felelne meg.

Fontos még tudni: minden radiátor fehérnek látszik, de vannak amelyeket fehérebbnek, és van amelyiket az előbbiekhez képest kissé szürkébbnek látnánk. Általában a fehér a jobb választás, mivel kevésbé emelkedik ki környezetéből.

A gyártás precizitása sem mindegy: tegyük a radiátort sík felületre, némely gyatrább gyártmány jelentős mértékben billeghet, ami az általánosságban alacsony gyártáskultúra jele.

És ezek után jön a műszaki paraméterek, a garanciaidő összehasonlítása, amelyek terén valóban nincsenek jelentősebb eltérések a különböző gyártmányok között. Az árakat viszont érdemes összehasonlítani: azt fogjuk tapasztalni, némely radiátor, amely a fentiek alapján nem túl jó összesített eredményt kapna, jóval drágább, mint mások.

 Szóval, sok a különbség a látszólag egyforma lapradiátorok között.