Hosszú forró nyár! Gondoskodjon most klímaberendezéséről!Gondoskodjon most klímaberendezéséről!

A klímaberendezések szerelési és -értékesítési szabályai 2015 év végén alapjaiban változtak meg.

Már nincs lehetőség arra, hogy az ember „csak úgy” bemegy a boltba és vesz magának egy klímát.

A forgalmazó csak akkor adhatja el a berendezést, ha a vevő bemutat egy olyan igazolást, amit egy regisztrált szerelőtől kapott, miszerint ő fogja elvégezni a klíma felszerelését, beüzemelését. Mind az értékesítést, a telepítést, a szerelést és a klímák beüzemelését csak jogosultsággal, illetve képesítéssel rendelkező vállalkozások, személyek végezhetik, amihez u.n. F-Gáz ügyfél azonosítóra van szükség.

Gondoskodjon most klímaberendezéséről!

A jogosultság mellett az értékesítésben és üzembehelyezésben közreműködő személyeket egy központi adatbázisban kell rögzíteni. Az értékesítést követően szintén fel kell vezetni azokat az adatokat, hogy ki adta el a klímát, ki fogja üzembe helyezni és hol fog működni.

Ezeknek a hiányában az értékesítés és a telepítés nem lehetséges, amennyiben mégis megtörténik súlyos büntetést kell fizetni.
Az adminisztrációs teendők a klímaberendezést a Vásárló részéről:
Jogosult szerelővel a „Végfelhasználói Tanúsítvány” nevű dokumentumot töltse ki!
A kitöltött tanúsítvány segítségével a további papírmunkát a Megatherm Kft. fogja elvégezni.

Gondoskodjon most klímaberendezéséről!
Tomboló hőség, hogy lesz klímám?

A kérdés jogos, hiszen az új szabályozással a megvásárlási-telepítési folyamat lelassulhat. Ezért érdemes olyan kereskedőhöz fordulni, akinek gyakorlata van az értékesítésben, továbbá a szerelőt is ebből a körből tanácsos kiválasztani.
A Megatherm Kft. (belső link: rólunk) munkatársai mindenben segítségére lesznek, hiszen hivatalos engedélyünk van a klímaberendezések értékesítésére. Kérésre természetesen tudunk kivitelezőt is javasolni.A jogi szabályozás hatása:

Elsőre eléggé bonyolultnak tűnhet a megvásárlási és beüzemelési folyamat, mert papírmunkával jár, mert engedélyezett szerelőket keresni, ami sok időt vehet igénybe.
Igazából ezek az új szabályozások kereskedői/szerelői oldalról inkább csak azoknak jelent akadályt, akik nem ismerik a piacot. Az átláthatóság és a nyomon követhetőség környezetvédelmi nézőpontból mindenképpen kedvező, hiszen a folyamatok – vásárlás – telepítés – üzemeltetés – átláthatók, a klíma „élete” nyomon követhető.

Az újabb szabályok elsősorban a kereskedő cégekre és a klímaszerelőkre jelent többletterhet. Mivel sok adminisztrációval jár, továbbá hivatalos klímaszerelőből kevés van, ezért tanácsoljuk, hogyha klímavásárláson töri a fejét, mielőbb vágjon bele a vásárlásba...


Klímaberendezés vásárlása lépésről-lépésre:

  1. 1) Válassza ki a klímát, segítünk Önnek!

  2. 2) Keressen szerelőt (segítünk), majd a szerelővel a linkelt dokumentumot töltse ki!

  3. 3) Vegye át a klímát, amit az előre kiválasztott szerelő fog üzembe helyezni

  4. 4) A hűvös levegő élvezete :)

 

Bármilyen kérdésben állunk szíves rendelkezésre:

info@megatherm.hu

+36-23-372-007

http://www.megatherm.hu/kapcsolat