Termék szűrők

Lista sorrend

Ár szerint

Gyártók szerint

Akciós (0)

Készlet szerint

Szolár- (napkollektoros) rendszerek

lap: 1 | 7 - találat: 77
látható:

Hogyan lehet csökkenteni a fűtés és meleg víz előállítási költség?
Egy környezetbarát technológiával!


A napkollektor a jövő és immáron a jelen energiaellátásának egyik kulcsa. Használatával nem csak a negatív, globális klímaváltozásra, hanem az Ön saját energiaszükségletének ésszerű költségcsökkentésére is kitűnően alkalmas.
Nem csak arra gondolunk, hogy a napkollektor rendszer környezettudatos gondolkodásmódot takar, hanem reális befektetési alternatíva. Hiba lenne csak a napkollektor rendszerek árára gondolnunk, mert a beruházás már rövid távon is érezteti hatását, hiszen a rendszerrel felszerelt épületek akár az „A” energiaosztályba is sorolhatok.
A napkollektorral nem csak a fűtési és/vagy melegvíz-előállítás költségei csökkenthetők, hanem a rendszer miatt az ingatlan is jobban, nagyobb eséllyel értékesíthető, valószínűleg magasabb áron.

A napkollektor rendszerek fő szerepe, hogy a Nap sugarait elnyeli és a rendszer hasznosítsa meleg víz készítéséhez, medence felfűtéséhez, fűtésrásegítéshez. A hatékonyság természetesen sok tényezőtől függ.
Lényeges kérdés, hogy a napkollektort milyen dőlésszögben lehet telepíteni, milyen tájolású épületre, tetőre kerül, továbbá a hőszigetelést milyen módon oldják meg.

Magyarország abban a szerencsés földrajzi helyzetben van, hogy ezek a napkollektor rendszerek nem csak szikrázó napsütésben, hanem már szórványos fényviszonyok között is elegendő energiát szolgáltathatnak akár egy egész családi ház számára is, természetesen a napkollektorok számától és az egyéb kapcsolódó rendszerelemektől is függően.
Mire gondolunk itt?

Amennyiben a napkollektort kombináljuk egy kondenzációs kazánnal, vagy egy geotermikus (hőszivattyú) rendszerrel, drasztikus energiamegtakarítás érhető el a hagyományos fűtési rendszerekhez képest.

A napenergia napkollektor általi felhasználása ésszerű megoldást jelent akár új építésű ingatlanról, akár egy régebbi modernizálásról beszélünk.

Milyen jellegű épületekre érdemes felszerelni napkollektor rendszereket?

Tulajdonképpen bármilyen épületre ajánljuk.

Családi házaknál gyakran alkalmaznak ilyen rendszereket, ahogy fentebb is írtuk nem csak melegvíz előállítására, hanem kiegészítő fűtésre is alkalmas lehet, így például kültéri, vagy beltéri medencék vizének felfűtésére is.

A napkollektor rendszerek nagyobb társasházak, vagy akár panelházak esetében is kitűnően alkalmazhatóak.
Ezekben az épületekben az igaz, hogy nagyobb a melegvíz felhasználás, de nem annyira ciklikus és eloszlása is sokkal egyenletesebb, mint egy családi háznál, így a napkollektoros rendszer kihasználtsága is sokkal jobb, az magasabb hatásfokkal működik. Általánosan elmondható, hogy napkollektor rendszerből állítható elő az éves melegvíz szükséglet 50-60%-a.

Amennyiben a társasház jó hőenergetikai tulajdonságú, esetleg a napkollektor rendszer telepítése együtt jár egy korszerűsítéssel (pld. homlokzati szigetelés, nyílászáró csere stb.) is, akkor a napkollektor fűtés rásegítésre is alkalmazható.

A napkollektor rendszerek nagyban javíthatják a nagyobb létesítmények energiaköltség csökkentését is. A közcélú (pld. iskolák, óvodák, kollégiumok) állami, vagy önkormányzati intézmények mellett a szállodák, wellness létesítmények is kiválóan ki tudják használni a napkollektor rendszerekben rejlő lehetőséget, utóbbiaknál gondoljunk csak a medencék fűtésére, de beszélhetünk a vizes helyiségek, például a zuhanyzók melegvíz ellátásáról is.

A gazdaság más területein is számottevő költségcsökkentés érhető el, így gyárak, mezőgazdasági épületek melegvíz ellátására, fűtésére is ideális.

Mennyire biztonságos a napkollektor rendszer működése?

A napkollektor rendszerek használata teljesen mértékben biztonságos, káros anyagot nem bocsát ki.
Mint minden épületgépészeti rendszernek a napkollektorénak is megvannak a szükséges biztonsági rendszerelemei, amelyek minimálisra csökkentik a használatból eredő kockázatot.
Összességében elmondható, hogy nem veszélyesebb, mint bármely más épületgépészeti rendszer.

Igény esetén megbízható tervező, kivitelező kollégát tudunk ajánlani.

Mennyi napkollektor rendszerek árai?

A napkollektor rendszer ára sok tényezőtől függ.
Kérjük keressen meg minket az alábbi elérhetőségek egyikén és szívesen adunk részletes tájékoztatást, segítséget, árajánlatot:

info@megatherm.hu

+36-23-372-007

http://www.megatherm.hu/megatherm-szolar