Hajdu HB 300 C hőszivattyús tároló, 1 hőcserélővel
INGYEN SZÁLLÍTJUK

73-SZ-HB300C

Hajdu HB 300 C hőszivattyús tároló, 1 hőcserélővel


Vízmelegítés, szellőztetés, légkondicionálás, páramentesítés egy készülékkel.


Csak a weben:

Fogyasztói ár: 854 800 Ft
Nálunk tényleg
van készleten!

Átvételi, szállítási információ

NAGYKERESKEDELMI RAKTÁRAINK:
(CSAK CSOMAGKÜLDÉS)

Érd (nagyker) Raktáron
Kistarcsa (nagyker) Raktáron

INGYENES ÁTVÉTEL
SZERELVÉNYCENTRUMAINKBAN!

Budapest, II.kerület Rendelhető
Budapest III. kerület Rendelhető
Budapest XV. kerület Rendelhető
Budapest XVII. kerület Rendelhető
Budapest XX. kerület Rendelhető
Budaörs Rendelhető
Érd (üzlet) Rendelhető
Kistarcsa (üzlet) Rendelhető
Székesfehérvár Rendelhető
Tatabánya Rendelhető
Mór Rendelhető
Balatonlelle Rendelhető
Kaposvár Rendelhető
Keszthely Rendelhető
Szeged Rendelhető
Szolnok Rendelhető
Debrecen Rendelhető
Nyíregyháza Rendelhető

Tároló térfogat

300 liter

Magasság

1950 mm

Leírás

Korszerű melegvíz-előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval

Hajdu hőszivattyús vízmelegítő

Napjainkban egyre gyakrabban kerül előtérbe a kérdés, hogy hogyan tudjuk családi házunk, lakásunk rezsiköltségét még jobban csökkenteni. Ha már megtörtént a nyílászárók cseréje, a külső fal szigetelése, milyen lehetőség van a további korszerűsítésre, amely viszonylag alacsony költséggel megoldható?

A magyarországi lakások, családi házak túlnyomó része a használati melegvizet villamos áram vagy földgáz felhasználásával állítja elő. Ezek kiváltására olcsó alternatíva lehet a hőszivattyús bojler, mely beépíthető a jelenlegi rendszer kiegészítéseként, vagy teljes cseréjével is.

A feladat megoldására létezik magyar gyártmányú készülék, amelyet a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. gyárt és Magyarországon is kapható. A HAJDU hőszivattyús forróvíztároló család HB300 alap-, HB300C alsó csőkígyós és HB300C1 felső csőkígyós típusa 2015-ben elnyerte a rangos Magyar Termék Nagydíjat.

A készülék működési elve

A hőszivattyú a lakás elhasznált levegőjét felhasználva melegíti fel a tárolóban lévő vizet 60°C-ra. Amennyiben a hőszivattyúból kifúvott levegőt nem vezetjük a helyiségen kívülre, úgy ez a hőelvonás hűti a helyiséget. Ha a készülékből kiáramló levegőt kivezetjük, akkor a helyiség vagy lakás szellőzését szolgálja. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható. Mivel nedvességet nyer ki az elhasznált levegőből, így a helyiség levegőjét szárítja.

Összefoglalva az előbbieket: a használati melegvíz előállítás mellett ugyanaz a készülék további előnyökkel is szolgálhat: szellőztetés, légkondicionálás és páramentesítés!

Elektromos fűtőtest segítségével a használati víz 60°C-ra felmelegíthető, tehát ez azt is jelenti, hogy önmagában egy hőszivattyús bojler képes ugyanazt a kimeneti hőmérsékletet produkálni bármilyen időjárási viszonyok mellett, mint bármelyik hagyományos villanybojler, vagy gázüzemű vízmelegítő.

Érdemes megemlíteni a rendszer előnyeit és hátrányait is.

Amit nagyon fontos tudni, és mérlegelni egy ilyen hőszivattyús rendszer beépítésekor, hogy milyen hőmérsékletingadozás van a helységben, illetve a betápláláshoz használt levegő hőmérséklete milyen tartományban ingadozik. Általánosságban jellemző a hőszivattyús rendszerekre, hogy a téli hónapokban, ha a betápláláshoz használt meleg levegő hőmérséklete csökken, akkor a rendszer hatásfoka is ezzel párhuzamosan csökken. Egy ilyen készülék működési tartománya rendszerint -7°C és + 43°C között mozog. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a készülék +43°C fokon sokkal jobb hatásfokkal (C.O.P-vel) üzemel, míg a tartomány alsó részén már esetenként szükséges, hogy a kiegészítő fűtés is besegítsen a melegvíz előállításánál. Ez a rásegítés azonban még mindig azt jelenti, hogy egy ilyen készülék optimális esetben harmadannyi energia felhasználásával képes üzemelni, mint egy villanybojler. Ez 25°C helyiséghőmérséklet esetén 3,5 C.O.P értéket jelent. Érdemes megemlíteni a hőszivattyús vízmelegítő kombinálhatóságát is. Mivel a hőszivattyú rásegítő elektromos fűtése már önmagában képes kb 100-120 litert felfűteni, ezért a villany vagy gázbojlerekkel történő kombinálás értelmetlen. A készülék kialakítása azonban olyan, hogy a HMV tartály belsejében további csőkígyó helyezkedik el, ami lehetőséget ad napkollektorral történő kombinálásra, vagy akár a vegyes tüzelésű kazán fűtési rendszerével történő összekapcsolásra, miáltal a fűtésre szánt hőt melegvíz készítésre is használhatjuk.

Korszerű melegvíz előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval

A beépített csőkígyó lehetőséget ad hő kivételére is, így passzívházak fűtésére is felhasználható és elegendő a hőszivattyú által termelt hő.

A tartály és a belsejében elhelyezkedő csőkígyó külső része tűzzománc bevonatú, emellett beépített aktív anód biztosítja a korrózióvédelmét. A készülék anódfogyás-kijelzővel rendelkezik, amely az anód állapotát, elhasználtságát mutatja, így a készülék leürítése, megbontása nélkül ellenőrizhető az anód állapota.

A készülék önálló szabályozású, rengeteg előre beprogramozott beállítási lehetőséggel. Az alapbeállításoknál ki kell választani, hogy a készülék tisztán hőszivattyúként, ECO módban, vagy kombinált üzemmódban a kisegítő fűtés felhasználásával, vagy akár csak hagyományos villanybojlerként üzemeljen, elektromos áram felhasználásával. A felhasználó a három fajta üzemmódot aszerint választja ki, hogy a környezetből a készülék mennyi energiát tud felszabadítani és felhasználni, illetve milyen hőmérsékletű a lakásba belépő hidegvíz. Természetesen kiválasztható az is, hogy milyen hőmérsékletű melegvizet szeretnénk előállítani, de akár időzíthetjük is a hőszivattyút, hogy mikor üzemeljen és milyen időtartamig.

Műszaki adatok

Tároló térfogat 300 liter
Magasság 1950 mm
Átmérő szigeteléssel 661 mm
Szigetelés vastagsága 50 mm
Tartály maximum üzemi nyomása 6 bar
Szolár hőcserélő fűtőfelület 1,5 m2
Vízcsatlakozás 3/4 coll
Energiahatékonysági osztály A
Névleges terhelési profil L
Bruttó súly 115 kg
Hőszivattyú típusa beltéri levegő
Szellőzés csatlakozása 190 mm
Hűtőközeg típusa R134a
Hűtőközeg mennyisége 1100 g
Légáramlás 500 m3/h
Teljesítményfelvétel 1200 W
Működési hőmérséklet -7-+43 °C
COP 2,5

ERP BESOROLÁSI ADATOK

Névleges terhelési profil - - L
Napi villamosenergia-fogyasztás Qelec kWh 0,089
Éves villamosenergia-fogyasztás AEC kWh 1294
Napi tüzelőanyag-fogyasztás Qfuel kWh 15,339
Éves tüzelőanyag-fogyasztás AFC GJ 937
Vízmelegítési hatásfok ƞwh % 79
Hangteljesítményszint, beltéri LWA dB(A) 48
Vízmelegítési hatásfok - - A

A következő termékadatok megfelelnek a 2010/30/EU sz. irányelvet kiegészítő 811/2013, 812/2013 sz. EU-rendeletek követelményeinek.

Megatherm Szerelvénycentrumok

Balatonlellei Szerelvénycentrum

8638 Balatonlelle, Rákóczi út 350/B. (MOL benzinkúttal szemben)

Budaörsi Szerelvénycentrum

2040 Budaörs, Károly Király u. 76.

Csillaghegyi Szerelvénycentrum

1039 Budapest, Mátyás Király út 9-11.

Budapest, II. kerületi Szerelvénycentrum (Bimbó út)

1022 Budapest, Bimbó út 101.

Budapest, XV. kerületi Szerelvénycentrum

1154 Budapest, Szentmihályi út 98.

Budapest, XVII. kerületi Szerelvénycentrum (HOMECENTER)

1173 Budapest, Pesti út 237/F (HOMECENTER)

Budapest, XX. kerületi Szerelvénycentrum

1202 Budapest, Nagykőrösi út 245.

Debreceni Szerelvénycentrum

4033 Debrecen, Sámsoni út 30.

Érdi Szerelvénycentrum

2030 Érd, Riminyáki út 39-41.

Kaposvári Szerelvénycentrum

7400 Kaposvár, Baross u. 14.

Keszthelyi Szerelvénycentrum

8360 Keszthely, Csapás u. 28.

Kistarcsai Szerelvénycentrum

2145 Kistarcsa, Szabadság útja 28.

Móri Szerelvénycentrum

8060 Mór, Nemes út 21.

Nyíregyházi Szerelvénycentrum

4400 Nyíregyháza, Kállói út 81.

Szegedi Szerelvénycentrum

6728 Szeged, Brüsszeli körút 24.

Székesfehérvári Szerelvénycentrum

8000 Székesfehérvár, Horvát István utca és a Hosszúsétatér sarok

Megatherm-Szolnok Kft. Szerelvénycentrum

5000 Szolnok, Nagysándor József u. 10-12.

Tatabányai Szerelvénycentrum

2800 Tatabánya, Károlyi Mihály u. 2.

 
 

Szerelvénycentrumaink vonzáskörzete:

Abony, Ajka, Albertirsa, Baja, Balassagyarmat, Balatonfüred, Balmazújváros, Barcs, Bátonyterenye, Békés, Békéscsaba, Berettyóújfalu, Biatorbágy, Bicske, Bonyhád, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Cegléd, Celldömölk, Csongrád, Csorna, Dabas, Debrecen, Dombóvár, Dorog, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Edelény, Eger, Érd, Esztergom, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyomaendrőd, Gyömrő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hatvan, Heves, Hódmezővásárhely, Isaszeg, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kapuvár, Karcag, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kistarcsa, Kisújszállás, Kisvárda, Komárom, Komló, Körmend, Kőszeg, Lajosmizse, Maglód, Makó, Marcali, Mátészalka, Mezőberény, Mezőkövesd, Mezőtúr, Miskolc, Mohács, Monor, Mór, Mosonmagyaróvár, Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykáta, Nagykőrös, Nyírbátor, Nyíregyháza, Orosháza, Oroszlány, Ózd, Paks, Pápa, Pécel, Pécs, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökladány, Sajószentpéter, Salgótarján, Sárbogárd, Sarkad, Sárospatak, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siófok, Sopron, Szarvas, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Tata, Tatabánya, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Tiszakécske, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tolna, Tököl, Törökbálint, Törökszentmiklós, Újfehértó, Üllő, Vác, Várpalota, Vecsés, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg