46-B0044940M

BWT AQA Perla Bio 25 vízlágyító


Egyoszlopos vízlágyító


Csak a weben:

Fogyasztói ár: 452 321 Ft
Nálunk tényleg
van készleten!

Alternatív ajánlataink
klikk ide
Átvételi, szállítási információ

NAGYKERESKEDELMI RAKTÁRAINK:
(CSAK CSOMAGKÜLDÉS)

Érd (nagyker) Raktáron
Kistarcsa (nagyker) Raktáron

INGYENES ÁTVÉTEL
SZERELVÉNYCENTRUMAINKBAN!

Budapest, II.kerület Raktáron (1db)
Budapest III. kerület Rendelhető
Budapest XV. kerület Rendelhető
Budapest XVII. kerület Rendelhető
Budapest XX. kerület Rendelhető
Budaörs Rendelhető
Érd (üzlet) Rendelhető
Kistarcsa (üzlet) Rendelhető
Székesfehérvár Rendelhető
Tatabánya Raktáron (1db)
Mór Rendelhető
Balatonlelle Rendelhető
Kaposvár Rendelhető
Keszthely Rendelhető
Szeged Rendelhető
Szolnok Rendelhető
Debrecen Rendelhető
Nyíregyháza Rendelhető

Csatlakozási méret

1" Coll

Üzemi nyomás

2-6 bar

Sófelhasználás regenerálásonként

1,2 kg

Max. regenerálósó mennyisége

25 kg

Leírás

BWT AQA Perla Bio 25 vízlágyító

Kiválló megoldás a háztartások részére:

Kiválló megoldás azoknak a családoknak, akik a teljes ház lágyvízellátását a lehető legbiztonságosabban, minden problémától mentesen szeretnék megoldani. A kis helyszükségletű, formatervezett vízlágyítókat a mai modern otthonokra fejlesztették ki.

Használjon Ön is tisztább, lágyabb vizet!
A lágy víz használata esetén lerövidül a fürdőszoba és konyha takarítási ideje, csökken a felhasznált tisztítószerek mennyisége és természetesen több szabadidőnk marad magunkra és családunkra. Selymes vízzel a mosás, a fürdés és a zuhanyzás is sokkal kellemesebb.
Megvédi csöveit, szerelvényeit, háztartási gépeit a vízkőlerakódásoktól. Így elkerülhetők a drága javítások és megnövekedhet a berendezések élettartama.
A fűtőtestekre, vagy a bojlerek fűtőszálaira lerakódó 1 mm-es vízkőréteg akár 10 %-kal is növelheti az energiafogyasztást. A BWT vízlágyító rendszerek csökkentik a vízkőlerakódást, ezáltal az energiafogyasztást, tehát kímélik a környezetet.

A bevált BWT Bio 25 vízlágyító továbbfejlesztett változata a BWT AQA Perla Bio 25, a megszokott funkciókat továbbra is biztosítja:
-Kompakt, megbízható kabinetes kivitel
-Mennyiségvezérelt
-A vezérlőszelepbe beépített bekeverőszelep segítségével a kezelt víz keménysége pontosan beállítható
-Takarékos sófelhasználás, gazdaságos működés ez az új Smart Metering regenerálási rendszer
-Egyedülálló BIO funkció: a beépített klórgázcella minden regeneráláskor automatikusan fertőtleníti a gyantát, ezzel biztosítva a csíramentes környezetet.
-Automatikus öblítés: amennyiben a készülék nem érzékel átfolyást 72.-óra után friss vízzel átöblíti a gyantatöltetet
-Új mikroprocesszor által vezérelt fejegység
-A berendezésen található kijelző tájékoztatást ad a lágyított víz összkeménységéről, a regenerálások számáról, valamint a szerviz szükségességéről
  -A karbantartást, tisztítást jelzi a készülék

Műszaki leírás:

Az AQA perla BIO vízlágyító berendezések a hagyományos ioncserélő vízlágyítók legújabb generációját képviselik.

AZ IONCSERÉS ELJÁRÁS ELVE:
A vízlágyítás által kiküszöböljük a víz összkeménységét, ami az alkáli sók, azaz karbonátok, szulfátok és kalcium- ill. magnézium-kloridok jelenléte miatt alakul ki. A vízlágyító berendezés ioncserélő gyantát tartalmaz. Az ioncsere azon az elven alapul, hogy a vízkeménységet okozó kalcium- és magnézium-ionokat az ioncserélő gyanta által megkötött nátrium-ionokra cseréljük Miután a nátrium-ionokra történő lecserélés megtörtént, a gyanta telítődik és regenerálni kell. A regeneráláshoz sólét (NaCl, azaz nátrium-klorid, telített oldata) használunk. A nátrium-ionok újra a gyantán helyezkednek el, míg a kalcium- és magnézium-ionok kloridok formájában a szennyvízkimeneten keresztül távoznak. A sólé eltávolítása több öblítési lépésben történik.

1) – Az ioncsere A kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cseréljük ki, melyek a vízbe kerülve lágy vizet eredményeznek.2) - Regenerálás A gyantatöltet felületén újra nátrium ionok helyezkednek el. A leszorított kalcium- és magnézium-ionok visszakerülnek a vízbe, ami a szennyvízkimeneten keresztül távozik.Az irányító elektronika gyárilag tartalmazza a teljes programot, a helyszínen csak néhány, beépítési körülménytől függő paramétert kell betáplálni. Ezután az elektronika a beadott értékekkel számoló program szerint működteti a készüléket.
A regenerálás a készülék maradékkapacitásától függően, az előre beállított időpontban megy végbe. Az elektronika a beállított regenerálási időpontban (pl. éjjel 2.30 perckor) elemzi az elmúlt 24 óra fogyasztását: ha a maradékkapacitás kevesebb, mint az előző napi összfogyasztás, a regenerálás automatikusan végbemegy. Ha időközben (napközben) a megnövekedett fogyasztás miatt a maradékkapacitás kimerülne, a regenerálás akkor is csak a beállított időpontban fog végbemenni.
A beépített program tartalmaz egy kényszerregenerálási üzemmódot is. Ez azt jelenti, hogy ha 96 órán belül egyébként regenerálás és vízfogyasztás nem következett be, a berendezés a megfelelő maradékkapacitás biztosítása érdekében mindenképp elindít egy regenerálást.
A regeneráláshoz a berendezés tömény sólevet használ, melyet a különálló sóoldó kabinetbe töltött regenerálósó automatikus feloldásával készít.
Mivel a berendezés egyoszlopos kivitelű, a működés szakaszos jellegű, azaz a regenerálások alatt lágyvíz kiadására nincs lehetőség.
A vezérlőfejbe integrált bypass ágon ilyenkor nyersvíz áramlik át.
Az elektronika folyamatosan kijelzi a még leadható lágyvíz mennyiségét és tárolja a végrehajtott regenerálások számát, így a berendezés működése hosszú távon is ellenőrizhető.

Beépítési feltételek:

A bejövő nyomás min. 1,5 bar legyen.
A beépítési helynek fagymentesnek kell lennie. a berendezést óvni kell vegyszerektől, festékektől, oldószerektől és ezek gőzeitől, valamint a az UV sugárzástól (közvetlen napfény) és a sugárzó hőforrásoktól.
A környezeti hőmérséklet max. 40°C lehet.
A berendezés közvetlen közelében biztosítani kell egy min. 50 mm átmérőjű csatornacsonkot valamint egy 230 VAC 50 Hz-es, szabványos fali villamos hálózati dugajt.
A bejövő nyomásnak és a villamos hálózati feszültségnek állandónak kell lennie. A berendezés nincs ellátva vízütés elleni, illetve vízhiány elleni védelemmel, ezért, ha ilyesmi előfordulhat, a szükséges védelemről külön kell gondoskodni. Ha bejövő víz hálózati nyomása a 8 bar-t meghaladja, a berendezés elé nyomáscsökkentőt kell beépíteni!
Az öblítővizet max. a készülék magassága fölött 1,5 m-re lehet elvezetni. A regenerálási időtartamot ilyen esetben egy nyomásfokozattal meg kell hosszabbítani. A sólétartály biztonsági túlfolyójánál lévő tömlőt gravitációs eséssel kell a csatornába vezetni, vagy átemelő berendezésbe kell csatlakoztatni. Ha vizet átemelő berendezésbe vezeti be (legalább 2 m3/h ill. 35 liter/perc teljesítményű) akkor annak sósvíz-állónak kell lennie.
A berendezés elé mindig építsen be egy lebegőanyag-szűrő készüléket.
A korrózió elleni védelem céljából szükség esetén a berendezés után ásványi anyag adagoló felszerelése ajánlott.


A készülék tartozéka a multiblock baypass inline modulKözvetlenül a vízhálózatba építhető csatlakozó szerelvény, beépített elzáróval és mintavevő csappal. Automatikusan nyitódó kerülőágat tartalmaz.
Tömítések nélkül szállítva.
Háztartási vízlágyítókhoz alkalmazható. A készüléket DN 25-ös csatlakozó készlettel lehet a szerelvényhez csatlakoztatni.

Műszaki adatok

Ivóvízbiztonsági engedély iktatószám 6034-2/2021/KTEF
Szélesség 386 cm
Magasság 654 cm
Csatlakozási méret 1" Coll
Hálózati feszültség 230/50 V/Hz
Elektromos védettség IP44 IP
Hosszúság 503 mm
Üzemi nyomás 2 - 6 bar
Átfolyási teljesítmény 1 m3/h
Sófelhasználás regenerálásonként 1,2 kg
Max. regenerálósó mennyisége 25 kg

Megatherm Szerelvénycentrumok

Balatonlellei Szerelvénycentrum

8638 Balatonlelle, Rákóczi út 350/B. (MOL benzinkúttal szemben)

Budaörsi Szerelvénycentrum

2040 Budaörs, Károly Király u. 76.

Csillaghegyi Szerelvénycentrum

1039 Budapest, Mátyás Király út 9-11.

Budapest, II. kerületi Szerelvénycentrum (Bimbó út)

1022 Budapest, Bimbó út 101.

Budapest, XV. kerületi Szerelvénycentrum

1154 Budapest, Szentmihályi út 98.

Budapest, XVII. kerületi Szerelvénycentrum (HOMECENTER)

1173 Budapest, Pesti út 237/F (HOMECENTER)

Budapest, XX. kerületi Szerelvénycentrum

1202 Budapest, Nagykőrösi út 245.

Debreceni Szerelvénycentrum

4033 Debrecen, Sámsoni út 30.

Érdi Szerelvénycentrum

2030 Érd, Riminyáki út 39-41.

Kaposvári Szerelvénycentrum

7400 Kaposvár, Baross u. 14.

Keszthelyi Szerelvénycentrum

8360 Keszthely, Csapás u. 28.

Kistarcsai Szerelvénycentrum

2145 Kistarcsa, Szabadság útja 28.

Móri Szerelvénycentrum

8060 Mór, Nemes út 21.

Nyíregyházi Szerelvénycentrum

4400 Nyíregyháza, Kállói út 81.

Szegedi Szerelvénycentrum

6728 Szeged, Brüsszeli körút 24.

Székesfehérvári Szerelvénycentrum

8000 Székesfehérvár, Horvát István utca és a Hosszúsétatér sarok

Megatherm-Szolnok Kft. Szerelvénycentrum

5000 Szolnok, Nagysándor József u. 10-12.

Tatabányai Szerelvénycentrum

2800 Tatabánya, Károlyi Mihály u. 2.

 
 

Szerelvénycentrumaink vonzáskörzete:

Abony, Ajka, Albertirsa, Baja, Balassagyarmat, Balatonfüred, Balmazújváros, Barcs, Bátonyterenye, Békés, Békéscsaba, Berettyóújfalu, Biatorbágy, Bicske, Bonyhád, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Cegléd, Celldömölk, Csongrád, Csorna, Dabas, Debrecen, Dombóvár, Dorog, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Edelény, Eger, Érd, Esztergom, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyomaendrőd, Gyömrő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hatvan, Heves, Hódmezővásárhely, Isaszeg, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kapuvár, Karcag, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kistarcsa, Kisújszállás, Kisvárda, Komárom, Komló, Körmend, Kőszeg, Lajosmizse, Maglód, Makó, Marcali, Mátészalka, Mezőberény, Mezőkövesd, Mezőtúr, Miskolc, Mohács, Monor, Mór, Mosonmagyaróvár, Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykáta, Nagykőrös, Nyírbátor, Nyíregyháza, Orosháza, Oroszlány, Ózd, Paks, Pápa, Pécel, Pécs, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökladány, Sajószentpéter, Salgótarján, Sárbogárd, Sarkad, Sárospatak, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siófok, Sopron, Szarvas, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Tata, Tatabánya, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Tiszakécske, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tolna, Tököl, Törökbálint, Törökszentmiklós, Újfehértó, Üllő, Vác, Várpalota, Vecsés, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg