60-12-D5

Tech HU-D5 Puffer / HMV szivattyúvezérlő hőmérséklet különbség szabályozással


Univerzálisan használható szivattyúvezérlő, mely hőmérséklet különbség alapján szabályoz.


MEGSZŰNT

Megszűnt termék, ha van kiváltó termék alul megtalálja!


Átvételi, szállítási információ

NAGYKERESKEDELMI RAKTÁRAINK:
(CSAK CSOMAGKÜLDÉS)

Érd (nagyker) Rendelhető
Kistarcsa (nagyker) Rendelhető

INGYENES ÁTVÉTEL
SZERELVÉNYCENTRUMAINKBAN!

Budapest, II.kerület Rendelhető
Budapest III. kerület Rendelhető
Budapest XV. kerület Rendelhető
Budapest XVII. kerület Rendelhető
Budapest XX. kerület Rendelhető
Budaörs Rendelhető
Érd (üzlet) Rendelhető
Kistarcsa (üzlet) Rendelhető
Székesfehérvár Rendelhető
Tatabánya Rendelhető
Mór Rendelhető
Balatonlelle Rendelhető
Kaposvár Rendelhető
Keszthely Rendelhető
Szeged Rendelhető
Szolnok Rendelhető
Debrecen Rendelhető
Nyíregyháza Rendelhető

Környezeti hőmérséklet

5-50 °C

Mérési pontosság

1 °C

Működési feszültség

230V/50Hz

Biztosíték

1,6 A

Leírás

Tech HU-D5 Puffer / HMV szivattyúvezérlő hőmérséklet különbség szabályozással

A HU-D5 vezérlőegység egy univerzális szabályozó két hőmérséklet érzékelővel, amely egy szivattyút, ventilátort, vagy szelepet tud vezérelni hagyományosan vagy termosztát üzemmódban működve.
Több funkció is elérhető a szervizmenüben, ezekből kiemelkedően ajánljuk a:
- D5 puffer töltő szivattyú vezérlőt
- D7 HMV töltő szivattyúvezérlőt

D5 üzemmód
– Puffer töltés, szivattyú kapcsolási küszöbbel: Ennél az üzemmódnál a T1 érzékelőt a puffer tartályon helyezzük el, a T2 érzékelőt pedig a kazánon. Ha a T2-T1 hőmérséklet különbség nagyobb, mint a beállított hőmérséklet különbség érték és a T2 hőmérséklet nagyobb vagy egyenlő, mint az előzőleg beállított szivattyú kapcsolási küszöb értéke a vezérlő indítja a szivattyú kimenetet. Amennyiben a hőmérséklet egyenlő, vagy a T1 érték nagyobb, vagy a T2 hőmérséklet kisebb, mint a beállított szivattyú minimális bekapcsolási küszöb csökkentve a gyárilag beállított 3°C hiszterézis értékével a kimenet nem üzemel.

D6 üzemmód
– T1 és T2 hőmérséklet szerinti indítás, független: NO/COM/NC kimenet vezérléssel Abban az esetben indul a szivattyú kimenet, ha a hőmérséklet a T1 érzékelőn eléri a T1 kapcsolási küszöböt vagy a T2 érzékelőn a T2 kapcsolási küszöböt. Amint mindkét érzékelő hőmérséklete a beállított hiszterézis értékkel a kapcsolási küszöb alá csökken, a szivattyú kimenet leáll. A NO/COM/NC kimenet a szivattyú kimenettől függetlenül van váltva COM/NC pozícióból NO/COM pozícióba, a szervizmenü S4 pontjában beállított kapcsolási küszöb elérésekor. Ha a T2 érzékelő hőmérséklete 10°C-al a küszöb alá csökken, a NO/COM/NC kimenet vissza vált.

D7 üzemmód
– Használati melegvíz (HMV) szivattyú: Ennél az üzemmódnál a T1 érzékelőt a HMV tartályon helyezzük el, a T2 érzékelőt pedig a HMV hőforrásán. Ha a hőforrás a HMV tartály hőmérsékleténél a beállított delta értékével nagyobb vagy ezzel egyenlő, és a hőforrás hőmérséklete egyenlő vagy nagyobb, mint a beállított kapcsolási küszöb, a vezérlő indítja a szivattyú kimenetet. Ha a HMV tartály hőmérséklete eléri a menüben beállított kívánt értéket, a szivattyú kimenet leáll. Amennyiben a hőforrás a HMV tartály aktuális hőmérsékletére vagy az alá hűl, vagy a hőforrás hőmérséklete kisebb, mint a beállított szivattyú kapcsolási küszöb, csökkentve a gyárilag beállított 3°C hiszterézis értékkel a szivattyú kimenet nem üzemel.

D8 üzemmód
– Tartály hőmérséklet figyelés: A T2 érzékelőt a tartály felső részébe, a T1 érzékelőt pedig az alsóba helyezzük. A szivattyú kimenet addig üzemel, amíg mindkét érzékelő hőmérséklete nem éri el a beállított kívánt értéket (A2 és A3 menüpont). Amint mindkét érzékelő hőmérséklete eléri a kívánt értéket, a szivattyú kimenet leáll. A leállást követően a szivattyú kimenet akkor indul újra, amikor a T2 hőmérséklet a T2 beállított értékére esik vissza.

D9 üzemmód
– Cirkulációs szivattyú: Ennél az üzemmódnál a T1 érzékelőt a kezelt szivattyú kör előre menő ágán, a T2 érzékelőt pedig a visszatérő ágán helyezzük el. Ha bármelyik érzékelő hőmérséklete alacsonyabb a kívánt értékénél (A2 és A4 menüpont) a szivattyú kimenet indul valamint a NO/COM/NC kimenet COM/NC pozícióból NO/COM pozícióba vált (fűtőberendezés indítása). Ha a T2 érzékelő hőmérséklete eléri a kívánt értékét a NO/COM/NC kimenet, a szivattyú kimenettől függetlenül, visszavált COM/NC pozícióba. Ha a T1 érzékelő hőmérséklete eléri a T2 aktuális értéket, a szivattyú kimenet leáll. A vezérlési folyamat azután fog újraindulni, miután mindkét érzékelő hőmérséklete a beállított hiszterézis értékével az adott érzékelő beállított hőmérséklete alá esik és letelik az A6 menüpontban beállított idő.

D10 üzemmód
– Puffer töltés, szivattyú kapcsolási küszöbbel és független NO/COM/NC kimenet vezérléssel: d5 üzemmóddal megegyező működés, ahol ha a T1 érzékelő hőmérséklete az A4 menüpontban beállított küszöb alatt van, úgy a NO/COM/NC kimenet a szivattyú kimenettől függetlenül vált NO/COM pozícióból COM/NC pozícióba.

A vezérlő anti-stop funkciója gátolja a szivattyú, hosszú üzemszünetek alatti letapadását azáltal, hogy 10 naponta 1 percre beindítja.
A pontos időt EEPROM memória tárolja, így áramszünet vagy kikapcsolás után is folytatódik az időmérés.
A fagyvédelem funkció védi a fűtési rendszert fagykár ellen. Ha a rendszer vízhőmérséklete 7 °C alá csökken, a vezérlő hangjelzést ad, elindítja a szivattyút és addig működteti, amíg a hőmérséklet újra nem éri el a 7 °C-ot. A funkció gyárilag be van kapcsolva, de szükség esetén a szerviz menüben kikapcsolható.

A vezérlő alsó levehető borítása alatt, a kapcsolási panelen ”További eszköz" jelzéssel potenciál nélküli – NO/COM kimenet található. Ezzel lehetővé válik egy további potenciál független jel által vezérelt berendezés kapcsolása. Amikor a vezérelt szivattyú kimeneten van feszültség, a váltó kapcsoló összezárja a NO/COM kimenetet.

HU- D5 által ellátott funkciók:

-puffer/hmv töltés szivattyú vezérlése
-szivattyú kapcsolási küszöb
-anti-stop funkció
-fagyvédelem
-kézi üzemmód
-túlmelegedés elleni védelem

HU- D5 felszereltsége:
-LCD kijelző
-puffer/hmv hőmérséklet érzékelő
-hőforrás (kazán) hőmérséklet érzékelő
-potenciál független kimenet

Tápegység 230V/50Hz +/-10%
A szabályozó maximális energiafogyasztása 4 W
Környezeti hőmérséklet 5 ÷ 50 °C
Keringető szivattyú kimenet max. terhelése 1 A
Hőmérséklet mérés tartománya 0 ÷ 90 °C
Mérés pontosság 1 °C
Érzékelők hőellenállása (KTY) -25 ÷ 85 °C
Az érzékelő kábelhossza 1,5 m
Olvadóbiztosító 1,6 A

Tulajdonságok

 • Univerzális szabályzó

  Egy szabályzó aminek több fajta bekötése lehetséges, és ezáltal beállítástól függően többféle üzemmódban tud működni.

 • Nagyméretű kijelző

  A nagyméretű kijelző jól olvasható, és megkönnyíti a beállításokat.

 • Anti-stop funkció

  Anti-stop funkció megelőzi a szivattyú beragadását azáltal, hogy beállított időközönként automatikusan bekapcsolja a szivattyút.

 • Fagyvédelem

  Fagyvédelmi funkció megvédi a rendszert a károsodástól azáltal, hogy ha a beállított érték alá csökken a hőmérséklet akkor automatikusan bekapcsolja a szivattyút.

Műszaki adatok

Környezeti hőmérséklet 5 - 50 °C
Mérési pontosság 1 °C
Működési feszültség 230V/50Hz
Biztosíték 1,6 A

Megatherm Szerelvénycentrumok

Balatonlellei Szerelvénycentrum

8638 Balatonlelle, Rákóczi út 350/B. (MOL benzinkúttal szemben)

Budaörsi Szerelvénycentrum

2040 Budaörs, Károly Király u. 76.

Csillaghegyi Szerelvénycentrum

1039 Budapest, Mátyás Király út 9-11.

Budapest, XV. kerületi Szerelvénycentrum

1154 Budapest, Szentmihályi út 98.

Budapest, XVII. kerületi Szerelvénycentrum (HOMECENTER)

1173 Budapest, Pesti út 237/F (HOMECENTER)

Budapest, XX. kerületi Szerelvénycentrum

1202 Budapest, Nagykőrösi út 245.

Debreceni Szerelvénycentrum

4033 Debrecen, Sámsoni út 30.

Érdi Szerelvénycentrum

2030 Érd, Riminyáki út 39-41.

Kaposvári Szerelvénycentrum

7400 Kaposvár, Baross u. 14.

Keszthelyi Szerelvénycentrum

8360 Keszthely, Csapás u. 28.

Kistarcsai Szerelvénycentrum

2145 Kistarcsa, Szabadság útja 28.

Móri Szerelvénycentrum

8060 Mór, Nemes út 21.

Nyíregyházi Szerelvénycentrum

4400 Nyíregyháza, Kállói út 81.

Szegedi Szerelvénycentrum

6728 Szeged, Brüsszeli körút 24.

Székesfehérvári Szerelvénycentrum

8000 Székesfehérvár, Horvát István utca és a Hosszúsétatér sarok

Megatherm-Szolnok Kft. Szerelvénycentrum

5000 Szolnok, Nagysándor József u. 10-12.

Tatabányai Szerelvénycentrum

2800 Tatabánya, Károlyi Mihály u. 2.

 
 

Szerelvénycentrumaink vonzáskörzete:

Abony, Ajka, Albertirsa, Baja, Balassagyarmat, Balatonfüred, Balmazújváros, Barcs, Bátonyterenye, Békés, Békéscsaba, Berettyóújfalu, Biatorbágy, Bicske, Bonyhád, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Cegléd, Celldömölk, Csongrád, Csorna, Dabas, Debrecen, Dombóvár, Dorog, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Edelény, Eger, Érd, Esztergom, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyomaendrőd, Gyömrő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hatvan, Heves, Hódmezővásárhely, Isaszeg, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kapuvár, Karcag, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kistarcsa, Kisújszállás, Kisvárda, Komárom, Komló, Körmend, Kőszeg, Lajosmizse, Maglód, Makó, Marcali, Mátészalka, Mezőberény, Mezőkövesd, Mezőtúr, Miskolc, Mohács, Monor, Mór, Mosonmagyaróvár, Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykáta, Nagykőrös, Nyírbátor, Nyíregyháza, Orosháza, Oroszlány, Ózd, Paks, Pápa, Pécel, Pécs, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökladány, Sajószentpéter, Salgótarján, Sárbogárd, Sarkad, Sárospatak, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siófok, Sopron, Szarvas, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Tata, Tatabánya, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Tiszakécske, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tolna, Tököl, Törökbálint, Törökszentmiklós, Újfehértó, Üllő, Vác, Várpalota, Vecsés, Veresegyház, Veszprém, Zalaegerszeg